Bella Storia

Onder de merknaam Bella Storia, creëer ik tassen, accessoires en juwelen uit recuperatiemateriaal, zoals kapotte fietsbanden, plastic flessen en oude stoffen. Dit gebeurt in mijn thuisatelier in Gent. Bella Storia is een project waarin creativiteit en ecologie samengaan.

In de wegwerpmaatschappij waarin we leven is duurzaamheid zelden een prioriteit bij het productieproces. Hierdoor zitten we met een enorme afvalberg opgezadeld. Een voorbeeld hiervan zijn binnenfietsbanden. De kostprijs en kwaliteit van nieuwe fietsbanden zijn zo laag, dat kapotte binnenfietsbanden nog maar zelden geplakt worden. Ze zijn echter niet recycleerbaar…

Ik ben dan ook content dat ik met Bella Storia die enorme afvalberg van kapotte fietsbanden iets kleiner kan maken. Bij de fietsambassade Gent laat ik mijn fietszakken geregeld vullen met kapotte binnenfietsbanden. Thuis worden de banden opengeknipt en na een grondige wasbeurt zijn ze klaar om te verwerken.

Naast het ecologisch verhaal, is Bella Storia ook de uiting van een andere passie van mij. Ik hou van spullen die al een geschiedenis hebben waardoor ze “bezield” zijn.

Ik struin dan ook geregeld rommelmarkten af op zoek naar bruikbare grondstoffen : oude kraalkettingen, gordijnen, borduurwerkjes en andere oude schatten die ik kan transformeren naar nieuwe eigentijdse producten, klaar voor een nieuw, mooi verhaal.

Vandaar “Bella Storia”.  

Bella Storia staat voor “mooi verhaal”, maar ook voor “LEF” : Lokaal, Ecologisch en Fair Trade.

Volgen, liken, kopen, verkooppunt worden, samenwerken of nog iets anders :

·       www.facebook.com/bellastoria777

·       www.instagram.com/bellastoria777

·       www.etsy.com/shop/BellaStoria777

·       Katty De Schuyter * 0486/333 041